Overslaan en naar de inhoud gaan

TotalEnergies

 

 

 

 

Je wil meer weten?
Of toch nog vragen? 
Bel ons op 02 486 48 77

“Waarom nu van naam veranderen?

Om met nog meer kracht de klimaatuitdagingen aan te gaan dankzij de sterke ambities van TotalEnergies.”

Marc Bensadoun, CEO Lampiris.

Pierre Lebas - Over duurzame energie
Lampiris is nu al 5 jaar een dochteronderneming van TotalEnergies en aan ons engagement voor lokale en duurzame energie is niets veranderd. Het wordt alleen maar groter.

 

Gilles Borremans - Over je producten en diensten
Bij TotalEnergies behoud je hetzelfde contract en voorwaarden als bij Lampiris. Alles blijft zoals jij het gekozen hebt.

 

Claire Müller - Over je contactpersonen
Ook al hebben we een nieuwe merknaam … Het zijn dezelfde 300 mensen die elke dag klaar staan om je te helpen in onze contact centers te Luik en St Truiden.

 

Marnie Cloeckaert - Over jouw ervaring
We willen jou tevreden houden. En daarom doen we er alles aan om ons aanbod en onze service te verbeteren. Jouw mening telt! 

 

Stefaan De Ganck – Over elektrisch rijden
Vandaag maakt TotalEnergies ook je verplaatsingen met een elektrische wagen makkelijker. Ons netwerk in België telt nu al meer dan 12.000 laadpunten.

Er blijft geen vraag onbeantwoord.

Benieuwd wat onze nieuwe naam voor jou betekent? Da’s logisch. Lees alvast enkele vragen voor een snel antwoord.
Staat je vraag er niet bij? Schrijf je in voor onze LIVE !

 

 

Jullie naam verandert, waarom?
Meer dan 15 jaar geleden brak Lampiris door in België door groene en lokale energie voor jou beschikbaar te maken. En dat blijft zo. De uitdaging van de 21ste eeuw is ons klimaat en dat vraagt om een grote investering. Met onze naamsverandering zullen we sneller kunnen vooruitgaan. We willen groene elektriciteit voor onze klanten thuis én onderweg aanbieden. We zullen elektrisch rijden voor jou als klant mogelijk en gemakkelijk maken, mét groene en lokale elektriciteit.
Wat verandert er voor mij?

Je bent al klant bij Lampiris? De voorwaarden van je producten en diensten blijven ongewijzigd. Bij TotalEnergies blijft alles bij het oude. Je elektriciteit is nog steeds groen en 100% Belgisch. En het zullen nog steeds dezelfde 300 medewerkers zijn die al je vragen beantwoorden. En dat vanuit Luik en Sint-Truiden. Als we straks TotalEnergies heten, ontvang je nog steeds energie van de "Beste Energieleverancier" van België, volgens Test Aankoop. 

Kan ik nog altijd bij een lokale klantendienst terecht?

De klantendienst blijft lokaal en in België, mét dezelfde 300 medewerkers die je op de gebruikelijke kanalen en tijdsstippen kan bereiken. En dat, met dezelfde kwaliteit. Jullie tevredenheid over de diensten van onze contact centers is trouwens een van de redenen waarom we in 2021 van Test Aankoop het label "Beste energieleverancier" van België ontvingen. En als we straks TotalEnergies heten, is dat nog steeds zo.

Waar komt jullie groene elektriciteit vandaan?

Om de plaatselijke economie te stimuleren en hernieuwbare energie in België te promoten, werken we samen met 1500 lokale Belgische producenten die groene elektriciteit opwekken uit wind, zon, warmtekrachtkoppeling of waterkracht. We blijven in die partnerschappen investeren om jou groene elektriciteit van bij ons aan te bieden. Zo sloten we in 2020 ook een nieuw en belangrijk partnerschap met het windmolenpark van Rentel voor de kust van Zeebrugge. Dankzij dat partnerschap kunnen we nog eens 300 000 extra huishoudens voorzien van elektriciteit.

Groene elektriciteit thuis en onderweg: wat houdt dat in?

We helpen je in het maken van duurzame energiekeuzes thuis: van het kiezen van 100 % groene en lokale electriciteit, of aardgas, bij de installatie van zonnepanelen en elektrische laadpalen, het onderhouden van je ketel en het plaatsen van isolatie van je huis.

Maar we maken ook elektrisch rijden voor jou mogelijk en gemakkelijk. Wij kunnen een laadpaal bij je thuis installeren. Tegen eind 2021 kan je al met 1 laadpas op zak terecht in een netwerk van 12.000 laadpunten over heel België. Zo zullen we ook om de 150 km in Europa ultrasnelle laadpunten bij snelwegstations installeren. In de steden Brussel, Antwerpen en Gent komen er een 5000-tal publieke laadpunten, én die worden allemaal gevoed met groene elektriciteit.

Wat zijn jullie ambities?

 

TotalEnergies heeft de ambitie om tegen 2030 uit te groeien tot een van de vijf grootste spelers op de wereldmarkt van hernieuwbare energie. Tegelijkertijd streven wij ernaar om tegen 2050 koolstofneutraliteit te bereiken voor al onze activiteiten, van de productie tot het gebruik van onze energieproducten door onze klanten. Tegen 2030 zullen wij onze CO2-uitstoot met 40% hebben verminderd.

Lampiris en TotalEnergies: hoe passen groen en fossiele energie bij elkaar?

 

Wij zetten ons in om ons aandeel fossiele brandstoffen te verkleinen en om ons aandeel in hiernieuwbare bronnen te vergroten. Tegen 2030 daalt ons aandeel in olie van 55% naar 35% en die van elektriciteit stijgt van 5% naar 15%. Wij streven er naar om tegen 2050 koolstofneutraal te zijn, van de productie tot verbruik. Tegen 2030 zullen wij onze CO2-uitstoot al met 40% hebben verminderd.