Overslaan en naar de inhoud gaan

Rijk Gas

 

Arm gas wordt rijk gas

Laat tijdens je ketelonderhoud al je toestellen op gas nakijken door een erkend technicus.

Ik plan mijn onderhoud

 

Omschakeling van  arm naar rijk gas

 

Gas dat uit Nederland komt, wordt vanwege zijn lagere calorische waarde ‘arm gas’ genoemd. Een aantal Belgische provincies zijn betrokken bij de omschakeling van arm naar rijk gas. In sommige van deze provincies moeten namelijk werken uitgevoerd worden om de bevoorrading met rijk gas mogelijk te maken. Daarom worden niet alle gemeentes tegelijk omgeschakeld. Bekijk de kaart om te zien wanneer jouw gemeente overschakelt naar rijk gas.

 

  Download de lijst met postcodes

 

Afbeelding
mapnl

Welke toestellen ondersteunen rijk gas?

 

Vervanging van je verwarmingsketel

Heb je een verwarmingsketel van voor 1978? Dan is vervangen de enige optie, want dergelijke installaties zijn niet geschikt voor rijk gas.

 

Onderhoud van je verwarmingsketel

Heb je een verwarmingsketel van 1978 of later? Dan is hij geschikt voor rijk gas. Mogelijk moet je ketel wel correct afgesteld worden om te garanderen dat hij optimaal blijft werken. Deze afstelling moet gebeuren door een erkend technicus. Als een aanpassing noodzakelijk is, kan alleen de fabrikant van de ketel deze uitvoeren. 

 

Laat je verwarmingsketel onderhouden door Lampiris

 

Ontdek onze diensten voor het onderhoud van je verwarmingsketel

 

Afbeelding
chauffage

Wat als je je toestellen niet laat nakijken?

 

Als je toestellen niet correct afgesteld zijn voor rijk gas, kunnen ze meer CO uitstoten, meer verbruiken en sneller stuk gaan. Neem dus geen onnodige risico’s.

 

Meer info