Overslaan en naar de inhoud gaan

Lampiris COOP

 

Lampiris COOP

 

Lampiris COOP: Jouw groene energieproject

1 windmolen, 1000 coöperanten

Lampiris COOP vormt een concreet antwoord op de vraag van consumenten die via windenergie willen investeren in een groenere toekomst. Vanuit een coöperatieve kunnen ze samen de productie van duurzame energie aanmoedigen en ondersteunen. De coöperatieve investeert in Lampiris Wind en zijn windmolen in Couvin. Met een geïnstalleerd vermogen van 2MW produceert deze de groene stroom voor het energieverbruik van 1000 gezinnen. 

In 2007 werd in Couvin op initiatief van een aantal burgers een windmolen gebouwd. Enkele jaren later, in 2011, werd de vennootschap, eigenaar van de windmolen, overgenomen door Lampiris, die haar de naam 'Lampiris Wind' meegaf. Eind 2012 besliste Lampiris Wind 20% van zijn kapitaal ter beschikking te stellen van de coöperatieve Lampiris Coop en zijn 1000 coöperanten.    

Wij zijn ervan overtuigd dat de energiesector snel zal evolueren en dat iedereen een positieve bijdrage aan het milieu kan leveren. Hiervoor is een coöperatieve de ideale oplossing, waar de coöperanten ook rechtstreeks de voordelen van kunnen ondervinden. 

Voordelen voor de coöperanten

  • Je ondersteunt op lokaal niveau de productie van duurzame energie. 
  • Als coöperant ben je aandeelhouder van Lampiris COOP: jouw aandeel in de coöperatieve geeft je recht op een stem om de aandeelhoudersvergadering. 
  • Je ontvangt een dividend, dat door de aandeelhoudersvergadering wordt bepaald in functie van de resultaten. 
  • Je kan als coöperant ook genieten van een voorkeurstarief voor groene stroom (niet cumuleerbaar met andere promoties op elektriciteit).
  • Je hebt recht op een heel aantal andere voordelen op al onze diensten en producten.
Afbeelding
coop

Wat is het COOP-tarief?

Het COOP-tarief is een preferentieel tarief voor 100% groene stroom van Lampiris met een korting van 30% op het energiegedeelte. Dit tarief is beschikbaar voor alle coöperanten van Lampiris COOP. De voorwaarden en prijsformule staan beschreven op de tariefkaarten. 

 

 

Tariefkaart Vlaanderen

Raadplegen

 

 

 

Tariefkaart Wallonië

Raadplegen

 

 

Tariefkaart Brussel

Raadplegen

Ben je coöperant en wil je ook genieten van het COOP-tarief? Stuur ons dan een e-mail met je COOP-referentienummer en de vraag om je in te schrijven op dit tarief, en wij doen het nodige voor je. 

Inschrijven op het COOP-TARIEF

Op welke andere voordelen hebben de coöperanten recht? 

Lampiris zet zijn 100% groene engagement om in een beleid dat initiatieven steunt die waarde hechten aan milieubewuste acties. We willen deze initiatieven dan ook feliciteren en aanmoedigen, en creërden daarom het Eco-Programma. Dit programma biedt permanente kortingen op al onze diensten en op de ecologisch verantwoorde producten van onze partners (bijvoorbeeld : elektrische fiets bibike). 

Het Eco-Programme is beschikbaar voor alle coöperanten van Lampiris COOP en is cumuleerbaar met het COOP-tarief (behalve voor elektriciteit). 

 

Afbeelding
eco-programme

Documenten

 

Presentatie

De presentatie bevat algemene informatie over de coöperatieve. 

Download de presentatie

 

Statuten

De statuten bevatten de normen van de coöperatieve Lampiris COOP. 

Download de statuten

 

AGO 2021

De algemene aandeel-houdersvergadering zal op dinsdag 22 juni 2021 plaatsvinden.

Download de jaarrekening

Download het jaarverslag

 

AGO 2019

De algemene aandeel-houdersvergadering vond plaats op dinsdag 25 juni 2019.

Download de notulen van de vergadering

Download de presentatie