Overslaan en naar de inhoud gaan

Waarom zonnepanelen installeren?

Waarom zonnepanelen installeren?

 

1. Lagere prijzen

 

Weet je hoeveel de plaatsing van zonnepanelen gemiddeld kost voor een gezin van 4 personen? Wellicht ben je geneigd de factuur te hoog in te schatten, want de laatste jaren is de prijs flink gedaald. Vandaag kosten zonnepanelen immers maar één derde van wat je zou hebben betaald in 2019! Voor Sunpower-zonnepanelen en een Solaredge-omvormer betaal je zo'n € 9.000.

 

2. Lagere energiefactuur

 

Wanneer je zonnepanelen plaatst, verbruik je zelf een deel van de elektriciteit die je produceert. Hierdoor kun je besparen op je elektriciteitsfactuur. De energie die je niet gebruikt, injecteer je in het net.

 

3. Interessant investeringsrendement

 

Zonnepanelen blijven een interessante en rendabele investering. Door de lagere prijzen en het geld dat je bespaart op je energiefactuur is investeren in zonnepanelen interessanter dan je geld op een spaarrekening laten staan. Het investeringsrendement hangt af van het gewest waar je woont. In Brussel moet je rekenen op 4 tot 6 jaar, omdat je nog steeds groenestroomcertificaten krijgt. In Vlaanderen duurt het een tiental jaar als we rekening houden met het prosumententarief.

 

4. Mooi gebaar voor het milieu

 

We willen allemaal wel onze ecologische voetafdruk verkleinen. Zonnepanelen zijn een perfecte oplossing. Je produceert je eigen groene stroom, verbruikt deze zelf en injecteert je overschot in het net.

 

5. Eerste stap naar energieonafhankelijkheid

 

Door je eigen energie te produceren op je dak zet je een eerste stap naar energieonafhankelijkheid. Je zonnepanelen leveren je de stroom die je nodig hebt.

 

Zonnepanelen plaatsen via Lampiris

 

In 2018 namen we WinWatt over, een bedrijf dat meer dan 10 jaar ervaring heeft met het plaatsen van zonnepanelen in België en Luxemburg. Samen met hen helpen we je op weg naar meer autonomie. Je kunt bij ons terecht voor zonnepanelen, thuisbatterijen en laadpalen voor je elektrische wagen.

 

Een offerte vragen

 

Je kunt op verschillende manieren een offerte vragen:

  1. Online via het webformulier
  2. Telefonisch op het nummer 0800 17 480
  3. Via e-mail naar [email protected]