Overslaan en naar de inhoud gaan

De stappen van je installatie

De stappen van je installatie

Wil je weten wat de verschillende stappen zijn van je zonnepanelenproject met WinWatt Solar Expert of Lampiris? We vertellen je graag hoe de installatie verloopt.

 

Wat zijn de stappen?

 

De plaatsing van zonnepanelen gebeurt in zeven stappen. Mocht je nog vragen hebben, kun je die gerust stellen het bezoek van onze energieadviseur.

 

Stap 1: Offerteaanvraag

 

Alles begint bij de offerte, die je in enkele muisklikken kunt aanvragen op onze website. Je kunt ons ook bellen op het nummer 0800 17 480 of mailen naar [email protected]. Het handigste is dat jij de eigenaar bent van de woning.

 

Stap 2: De afspraak

 

Twee tot drie dagen na je offerteaanvraag nemen we contact met je op om samen een datum af te spreken voor het bezoek van onze energieadviseur. Dat bezoek wordt binnen de 15 dagen ingepland.

 

Stap 3: Ontvangst en goedkeuring offerte

 

Onze energieadviseur komt bij je langs. Hij bespreekt je huidige en toekomstige behoeften, voert een haalbaarheidsanalyse uit, legt je de verschillende opties uit en overhandigt je een offerte op maat.

 

Stap 4: Planning en facturatie

 

Nadat je onze offerte hebt goedgekeurd, neemt ons team contact met je op om de plaatsing in te plannen. De uitvoering gebeurt binnen de 12 weken na ondertekening van het bestek. Op dat ogenblik moet ook het eerste deel van de betaling gebeuren.

 

Stap 5: Plaatsing

 

Nu is het tijd voor de belangrijkste stap: de plaatsing. Deze verloopt in twee fasen: de plaatsing van de zonnepanelen en omvormer door ons plaatsingsteam en de elektrische aansluiting door een technicus.

 

Stap 6: Controle door een erkende instantie

 

Na de plaatsing en aansluiting van de zonnepanelen moet een erkende instantie je installatie controleren en goedkeuren. Ons team neemt contact op met deze instantie, die vervolgens contact met jou opneemt om een afspraak vast te leggen. Wij nemen de administratieve follow-up voor onze rekening.

 

Stap 7 : Productie

 

Als je installatie is goedgekeurd en de documenten opgestuurd zijn naar je netbeheerder, kun je je eigen groene stroom produceren. Vergeet ook je voorschotten niet aan te passen nadat je zonnepanelen hebt laten plaatsen.