Overslaan en naar de inhoud gaan

De verschillende distributienetbeheerders en de impact op je installatie

De verschillende distributienetbeheerders en de impact op je installatie

 

Een lokale elektriciteitsproductie moet worden aangegeven bij de distributienetbeheerder. Winwatt helpt je hierbij zodra je project klaar is.

Er werden, naargelang de geografische ligging, verschillende distributienetbeheerders aangeduid. In Wallonië zijn er ORES en RESA. In Brussel is Sibelga de distributienetbeheerder en in Vlaanderenis dat Fluvius.

           

Wie zorgt voor de registratie bij de distributienetbeheerder? In welke fase van mijn installatie gebeurt deze registratie?

Na controle en eventuele vervanging van de elektriciteitsmeter, helpt WinWatt je met de registratie bij je distributienetbeheerder. Zodra dit is gebeurd, ontvang je een e-mail met alle gegevens van de componenten en het certificaat voor je installatie.

           

Wat is het verschil tussen Sibelga en Brugel?

Sibelga is de enige distributienetbeheerder voor elektriciteit en aardgas voor de 19 gemeenten van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.

BRUGEL is de Brusselse regulator voor de gas- en elektriciteitsmarkten.

           

Wijziging van je installatie: vervanging van de meter

Om de vervanging van je elektriciteitsmeter in Brussel of Vlaanderen te organiseren, helpt Winwatt je bij het aanvragen van een interventie op de meter bij Brugel of Fluvius. Tegelijkertijd wordt je volledige klantendossier opgesteld en je per e-mail toegezonden. In deze e-mail wordt ook aangegeven welke gegevens nog nodig zijn om je dossier verder aan te vullen voordat het naar de distributienetbeheerder wordt verzonden. Opgelet: je volledige dossier kan pas worden verzonden nadat de volledige installatie is betaald. De netbeheerder heeft immers het certificaat van je installatie nodig.

Voor Wallonië: bij ontvangst van het klantendossier moet een keuze worden gemaakt tussen een enkelvoudige of een dubbele meter. In Wallonië varieert de netbeheerder van gemeente tot gemeente. De twee grootste netbeheerders in Wallonië zijn Resa en Ores.

Over het algemeen worden werkzaamheden aan de meters steeds uitgevoerd door de netbeheerder en niet door Winwatt.

 

Moet ik van elektriciteitsleverancier veranderen als ik zonnepanelen installeer?

Nee, dat is niet verplicht.

Maar het is meer dan ooit het juiste moment om te bekijken wat andere leveranciers aanbieden. Zeker als je graag een leverancier kiest die gespecialiseerd is in groene stroom.