Overslaan en naar de inhoud gaan

Verhoging voorschotbedrag

Verhoging voorschotbedrag

 

Een verhoging (of verlaging) van je voorschotten kan verschillende oorzaken hebben. Een wijziging van je verbruik, een wijziging van de tarieven van Lampiris (bijvoorbeeld bij je contractverlenging) of een wijziging van de netbeheerderskosten of belastingen.

 

Het bedrag is gewijzigd na de afrekening

 

We berekenen je voorschotbedrag opnieuw op basis van het werkelijke verbruik op je afrekening.

Door je voorschot af te stemmen op je werkelijke verbruik proberen we te zorgen dat het bedrag van je volgende afrekening zo dicht mogelijk bij nul ligt.

Opgelet! Je meteropname is hierbij cruciaal. Vergeet je meterstanden dus niet door te geven (zie 'Hoe lees ik mijn meterstanden?'), anders worden ze geschat door je netbeheerder. Je afrekening gebeurt dan op basis van die schatting in plaats van je werkelijke verbruik. Aarzel niet om je juiste meterstanden door te geven, zodat we dit kunnen laten rechtzetten bij je netbeheerder. Na correctie van je afrekening worden je voorschotten automatisch aangepast.

 

Het bedrag is gewijzigd na je contractverlenging

 

Bij een contractverlenging worden de tarieven bijgewerkt. Ze worden aangepast volgens het tarief dat je hebt gekozen na contact met onze klantendienst of op basis van het tarief na de stilzwijgende verlenging, die twee maanden voordien wordt aangekondigd op je factuur.

Je contractverlenging kan dus leiden tot een verlaging of verhoging van je voorschotten (door een bijwerking van de tarieven), ook al is je verbruik niet veranderd. In dat geval raden we je af om je voorschotbedrag te verlagen. Anders moet je het jaar nadien misschien een hoge afrekening betalen.

Als je je voorschotbedrag toch wilt wijzigen, kun je dat doen via je klantenzone op my.lampiris of via onze contactpagina.

 

Het bedrag is gewijzigd door een aanpassing van de netbeheerderskosten en/of belastingen

 

Op de belangrijkste facturatiemomenten (afrekening, contractverlenging,...) werken we de netbeheerderskosten en belastingen bij. Hierdoor kan je voorschotbedrag stijgen of dalen.