Overslaan en naar de inhoud gaan

Ik wil mijn energiecontract opzeggen

Ik wil mijn energiecontract opzeggen

 

Je kunt je energiecontract op elk moment opzeggen zonder verbrekingskosten.
Zo ga je te werk in verschillende situaties:
 

Je verhuist:

Lees ons artikel 'Ben je klant bij Lampiris en ga je verhuizen?'

 

Opzegging wegens verandering van energieleverancier

 

Sinds de vrijmaking van de energiemarkt kan elke consument vrij veranderen van elektriciteits- en/of gasleverancier. De opzegging kan op elk moment van het jaar plaatsvinden. Bovendien kost dat de consument weinig moeite: hij hoeft enkel een leverancier van gas en/of elektriciteit en een formule te kiezen. Het is immers de nieuwe leverancier die het bestaande contract laat beëindigen en het nieuwe contract laat ingaan op de gewenste startdatum, rekening houdend met een opzegtermijn van ten minste 21 dagen.

 
Sluiting van de meters

Je meters dienen door de distributienetbeheerder (DNB) afgesloten te worden. Je energieleverancier kan hier niet voor zorgen. Je dient dus rechtstreeks contact op te nemen met de distributienetbeheerder om een technicus te laten komen en de tellers te laten verzegelen.
Nadat de distributienetbeheerder de meters verzegeld heeft, verwittigt hij de energieleverancier die vervolgens het energiecontract zal afsluiten. De voorschotten worden niet meer gefactureerd en in de weken na de sluiting ontvangt je een eindafrekening.
 

Opzegging zonder speciale reden

Soms wil iemand zijn contract gewoon beëindigen omdat hij geen contract meer nodig heeft op zijn naam. 
Zie rubriek Verhuis.