Overslaan en naar de inhoud gaan

Hoe ken ik mijn jaarlijks verbruik?

Hoe ken ik mijn jaarlijks verbruik?

 

Na de afrekening

Als je netbeheerder je meterstanden heeft ontvangen, kan hij ons je jaarlijks verbruik meedelen. 

Je voorschotten worden dan automatisch aangepast. Je vindt je maandelijks verbruik terug in je klantenzone  of op je facturen.

 

Verandering van leverancier

Zolang Lampiris geen afrekening heeft ontvangen van je netbeheerder, zijn we niet op de hoogte van je jaarlijkse verbruik.

Bij je inschrijving geef je je jaarlijkse verbruik door op basis van je verbruik van het voorgaande jaar. Zo kunnen we het bedrag van je voorschotfacturen berekenen.

 

Nieuwe woonst

Als je net bent verhuisd, is je leverancier nog niet op de hoogte van je jaarlijkse verbruik en kan hij je werkelijke verbruik niet regulariseren. Er wordt dan een schatting gemaakt op basis van het gewogen gemiddelde van je verbruik van de afgelopen drie jaar.

Maak je geen zorgen als het bedrag van je voorschotfactuur te hoog zou liggen. Als je werkelijke verbruik lager blijkt te zijn dan het geschatte verbruik, krijg je wat je te veel hebt betaald gewoon terug.

 

Onze tips voor een lager energieverbruik

We schrijven heel wat artikels om je energieverbruik te verlagen. Ga daarom zeker eens langs op onze blog. Neem bijvoorbeeld zeker eens een kijkje in dit artikel