Overslaan en naar de inhoud gaan

Wat gebeurt er met een budgetmeter als ik verhuis?

Wat gebeurt er met een budgetmeter als ik verhuis?

 

In Vlaanderen zal een budgetmeter altijd automatisch gedeactiveerd worden bij een verhuis. Je netbeheerder zal vervolgens een budgetmeter activeren in je nieuwe woonst. Het is daarom belangrijk om jouw netbeheerder op tijd op de hoogte te brengen van een verhuis.

 

Nagaan of de budgetmeter actief is

Om na te gaan of een budgetmeter actief is, moet je herhaaldelijk op de blauwe knop (elektriciteitsmeter) of rode knop (gasmeter) drukken totdat de display een resultaat weergeeft:

  • ‘[4] 0,0000 [1]’ betekent dat de meter gedeactiveerd is  
  • ‘[4] 0,2548 [1]’ betekent dat de meter actief is

 

Herlaadkaart

Eerst en vooral moet je een contract afgesloten hebben met een energieleverancier. Zodra dit contract door je netbeheerder gevalideerd is (normaal gesproken binnen 24 uur), kun je contact met hem opnemen om een persoonlijke herlaadkaart aan te vragen.

Deze kaart is gratis (behalve in geval van verlies of diefstal, volgens de geldende tarieven van je netbeheerder).

 

Deactiveren

Wanneer de schulden afgelost zijn bij Fluvius, kan je terug overschakelen naar een commerciële leverancier. Hiervoor moet je natuurlijk een nieuw contract afsluiten. Wanneer dat nieuwe contract ingaat, zal je budgetmeter gedeactiveerd worden. De budgetmeter zal dan werken als een gewone gas- of elektriciteitsmeter met tweevoudig uurtarief.