Overslaan en naar de inhoud gaan

Hoe deactiveer ik een budgetmeter?

Hoe deactiveer ik een budgetmeter?

 

De procedure voor de aanvraag van een deactivatie voor je budgetmeter verschilt van gewest tot gewest. In Vlaanderen is het je sociale leverancier, beheerd door je netbeheerder, die het nodige doet. In Wallonië is het je energieleverancier die hiervoor zorgt.

 

In Vlaanderen

 

Je zal steeds Fluvius  moeten contacteren voor een deactivatie van je budgetmeter. Wanneer alle schulden afbetaald zijn, krijg je de kans om een nieuw contract af te sluiten met een commerciële energieleverancier. De budgetmeter zal verplicht uitgeschakeld worden wanneer je een nieuw contract afsluit. De budgetmeter wordt niet vervangen, maar zal blijven verderwerken als een gewone meter met tweevoudig uurtarief.

 

In Wallonie

 

Elke leverancier kan een aanvraag tot deactivatie indienen bij je netbeheerder.

RESA

Geef je meterstanden samen met de datum van de meteropname door aan je energieleverancier, die deze info doorgeeft aan RESA. Je leverancier kan de aanvraag pas indienen nadat hij van RESA toegang heeft gekregen tot je gegevens. Soms kan dat enkele dagen duren.

Nadat de aanvraag is ingediend, neemt RESA contact met je op om je deactiveringskaart af te halen op het hoofdkantoor in de Rue Louvrex 95 te 4000 Luik. Aangezien het gaat om een aanvraag op naam, moet je je persoonlijk aanmelden met je identiteitskaart of deze procedure delegeren aan iemand die zich aanmeldt met een kopie van je identiteitskaart en een schriftelijke volmacht.

ORES

Zodra de kaart klaar is, neemt ORES contact met je op om de kaart af te halen in het dichtstbijzijnde kantoor. Zodra de deactiveringsaanvraag in het systeem is ingegeven, worden de gegevens automatisch naar je leverancier gestuurd, zelfs als je je budgetmeter niet onmiddellijk deactiveert. Je krijgt dus een afrekening en een maandelijkse voorschotfactuur.

Let op: na de deactivatie van de meter moet je de kaart terugsturen naar ORES.

AIEG

Zodra de kaart klaar is, neemt AIEG contact met je op. Afhankelijk van je woonplaats:

  • Moet je de kaart afhalen in een AIEG-kantoor of
  • komt er een medewerker langs om je budgetmeter te deactiveren.

AIESH & Régie de Wavre

Zodra de kaart klaar is, komt er een medewerker langs om je budgetmeter te deactiveren.