Lampiris Car

Wat als de wagen van de toekomst er al was?

Lampiris maakt de weg vrij voor elektrische auto's

Geïnteresseerd?


Waarom een elektrische auto?

 • Zonder zorgen
  Val nooit zonder 100% groene energie dankzij ons complete aanbod

 • Milieuvriendelijk
  Geen uitstoot van CO2, fijn stof en stikstofoxiden. Je draagt dus zelf bij tot een betere luchtkwaliteit.

 • Zuinig
  Rijden met een elektrische auto is tot 3x goedkoper dan het verbruik van je huidige auto met een klassieke verbrandingsmotor.10.000 kilometer gratis dankzij Lampiris

Stap nu over naar Lampiris als je al een elektrische auto hebt of op het punt staat er een te kopen. Zo rijd je meteen 10.000 kilometer gratis op 100% groene energie van Lampiris (korting geldig op de energiecomponent van je factuur)!

Info en voorwaarden

Al klant?

Profiteer van deze aanbieding! Bel naar 011 49 49 48.


Een laadpaal bij je thuis

Wij hebben voor elke elektrische auto een gepaste laadoplossing. Samen met jou en onze partner zoeken we de meest geschikte oplossing. Vervolgens krijg je een offerte op maat.

Wij zorgen voor de installatie, het onderhoud en de verrekening van de laadkosten met je werkgever als je een bedrijfswagen hebt. Handig, toch?

Ik ben geïnteresseerd


Vind snel een laadstation onderweg

Dankzij de gratis meegeleverde laadpas en de handige mobiele app van onze partner PlugSurfing vind je altijd het dichtstbijzijnde laadpunt in binnen-en buitenland. Opladen onderweg was nog nooit zo eenvoudig!

Ik ben geïnteresseerd


En als we morgen nu eens allemaal op 100% groene stroom reden?
Geïnteresseerd?
Heb je nog vragen?

 • Welke types elektrische auto's bestaan er?

  • Elektrisch: rijdt volledig op elektriciteit. Voorbeelden zijn Nissan LEAF, Renault ZOE, Tesla Model S, Ford Focus Electric, Volkswagen E-Golf, BMW i3 …
  • Plug-inhybride: rijdt op elektriciteit, maar heeft ook een brandstofmotor om volledig op brandstof te rijden of brandstof in te zetten om elektriciteit op te wekken. De batterij van een plug-inhybride biedt 10 tot 50 km autonomie, naargelang het model. Voorbeelden zijn Volvo V60 Plug-In, BMW Active Tourer 225xe …
  • Hybride: heeft een kleine batterij en kan zowel op elektriciteit als op brandstof rijden. Een hybride auto zet de remenergie om in elektriciteit en kan bijgevolg niet worden opgeladen aan het stopcontact. De Toyota Prius is ongetwijfeld het bekendste voorbeeld.

 • Hoe milieuvriendelijk is een elektrische auto echt?

  Een elektrische auto produceert zelf geen CO2, fijn stof of stikstofoxiden. De elektrificatie van het transport in België draagt dan ook direct bij tot de verbetering van onze luchtkwaliteit. Het produceren van elektriciteit uit niet-hernieuwbare energiebronnen verloopt echter niet volledig CO2-vrij. Een vergelijking van de klassieke brandstoffen met elektriciteit toont niettemin aan dat een elektrische auto vier keer minder CO2 uitstoot dan een auto die rijdt op diesel of benzine. Wie kiest voor de 100% groene energie van Lampiris, heeft bovendien de garantie dat deze energie afkomstig is uit hernieuwbare energiebronnen.

  Type brandstof CO2-uitstoot Verbruik/100 km CO2-uitstoot/100 km
  Diesel 2,64 kg/liter 6 liter 15,84 kg
  Benzine 2,39 kg/liter 7 liter 16,73 kg
  Elektriciteit 0,21 kg/kWh* 18 kWh 3,78 kg

 • Hoeveel verbruikt een elektrische auto?

  Net zoals bij diesel en benzine, hangt het gemiddelde verbruik af van het model van de auto, je eigen rijstijl en de gekozen routes. Het verbruik ligt doorgaans tussen 12 en 25 kWh/100 km. Onder de beschikbare modellen scoren elektrische auto's zoals een Nissan LEAF, een BMW i3 en een Hyundai Ioniq vandaag het best qua energieverbruik.

 • Hoe snel verloopt het opladen van een elektrische auto?

  De oplaadsnelheid is afhankelijk van het vermogen van de laadoplossing en het maximale oplaadvermogen van je auto. De tabel hieronder geeft een overzicht van de laadsnelheid van onze thuisoplossingen, gebaseerd op een verbruik van 20 kWh/100 km. Naar verwachting zullen elektrische auto's over enkele jaren supersnel kunnen opladen (150 kW tot zelfs 350 kW!) op specifieke locaties, zoals de tankstations van Total.

 • Kan ik mijn auto ook opladen via een muurstopcontact?

  Alle elektrische auto's komen met een oplaadkabel voor een muurstopcontact. Zo'n stopcontact is echter niet gemaakt voor het dagelijks leveren van 16 A gedurende meerdere opeenvolgende uren. Onze laadoplossingen werden speciaal ontwikkeld om je elektrische auto dagelijks op een veilige en gecontroleerde manier op te laden.

 • Hoeveel kost een laadpaal inclusief installatie?

  De totale kostprijs is afhankelijk van je elektriciteitsaansluiting, de plaats waar je de laadoplossing zou willen installeren en het gekozen oplaadvermogen. Een totaalpakket inclusief verplaatsing, installatie en keuring begint bij € 1500 en neemt ongeveer een halve dag in beslag. Met onze speciaal ontwikkelde Smart Cable-oplossing kun je je auto veilig opladen met beperkte stroom en zonder installatiekosten. Zo kunnen we complete laadoplossingen aanbieden vanaf € 700 voor zowel plug-inhybrides als volledig elektrisch aangedreven auto's.